Schouderblad mobiliteit

0

Het belangrijkste belang voor de juiste functie van de schouder is de juiste mobiliteit van het schouderblad. Het is de stabiele basis van waaruit alle schouderbewegingen beginnen, en de juiste uitlijning bepaalt zowel effectieve als sterke bewegingen in het schoudergewricht.

Scapulaire dyskinesie (dat wil zeggen, onjuiste uitlijning en mobiliteit van het schouderblad) kan klinisch manifesteren als instabiliteit of conflict, of beide aandoeningen op hetzelfde moment. Het versterken van de schouderbladstabilisatoren is een belangrijk onderdeel van het revalidatieplan na al zijn verwondingen. Het is van het grootste belang voor het volledige herstel van de functie van het schoudercomplex.

Revalidatie na een schouderblessure
Bij de meeste patiënten moet revalidatie na een schouderblessure zich in eerste instantie richten op pijnbeheersing en het herstellen van de motorische coördinatie van alle elementen van het schoudercomplex. Zodra de patiënt weer in staat is om de bewegingen uit te voeren, moet de aandacht van de fysiotherapeut worden gericht op het versterken van oefeningen en het omscholen van de spieren rond het schouderblad om hun normale taken uit te voeren.

schouderblad-mobiliteitOm de nauwkeurigheid te herstellen die de werking van het schoudercomplex kenmerkt, is het noodzakelijk om de zogenaamde bestudeerde motorcircuits met de spieren te herstellen. Deze circuits zetten het schoudercomplex op een geplande manier op en zorgen voor nauwkeurige spiersynchronisatie. Het maximale rendement van hun functies hangt hiervan af.

In de onderstaande video kunt u de revalidatiecursus zien van een van de patiënten van het Fysiotherapeutcentrum, die worstelde met schouderpijn:

Houd er rekening mee dat het ook uiterst belangrijk is om de spieren van de romp en de onderste ledematen tegelijkertijd te trainen, omdat meer dan de helft van de kinetische energie tijdens onderwerping en worpen wordt gegenereerd door deze spieren. Daarom is het ook noodzakelijk om alle componenten van de kinematische keten te rehabiliteren, wanneer u wilt terugkeren naar de volledige uitvoering van dagelijkse activiteiten, evenals de wens om de atleet terug te keren naar het vermogen om te concurreren, evenals om hoge inspanning uit te voeren gooit over zijn hoofd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here